Muutoskohteena oleva liikerakennus on  Ainoan kauppakeskuksen ja sen asuintalojen vieressä Länsituulen kävelykadun varrella.
Havainnekuva Tapiolan keskustasta pohjoisen suunnalta. Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP OY

Tapiolan keskus (210436)

AsemakaavoitusTapiola

Kaava mahdollistaa uusien asuntojen sekä liike-, toimisto- ja palvelutilojen täydennysrakentamisen. Tapiolan keskustaan suunnitellaan merkittävästi lisää asuntoja hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palveluiden läheisyyteen, aivan metroaseman ja bussiterminaalin tuntumaan. Kyseessä on asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineisto nähtävillä 30.8.–28.9.2021 kohdassa valmisteluvaihe. Alueen jatkosuunnitteluun ja aikatauluun vaikuttaa Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston 5.9.2022 tekemä päätös alueen jatkokehittämisestä.

Kaavan nimi

Tapiolan keskus

Aluenumero

210436

Kaavatyyppi

Asemakaavan muutos

Vaihe

Valmisteluvaihe

Hakija

Yksityinen maanomistaja

Lisätietoa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston 5.9.2022 tekemä päätös alueen jatkokehittämisestä: linkki(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan).

Muutoskohde täydentää uudistuvan Tapiolan keskustan länsireunan Pohjantien varrella. Alue liittyy keskeisesti myös Tapiolan kävelykeskustaan Merituulentoriin, Sammonsiltaan ja Länsituuleen. 

Yhteyshenkilöt

Minna Järvenpää

arkkitehti, asemakaavoitus+358 43 8255187Tekniikantie 15, Otaniemi

Marno Hanttu

liikenneinsinööri, asemakaavan liikennesuunnittelu+358 46 8772749Tekniikantie 15, Otaniemi